Blog

Shake that poenie

Soms, heel soms, zijn onze noorderburen niet alleen die te veel decibels producerende kolonisatoren van ons geliefde vakantieland Frankrijk, maar moeten we hen ook eens dankbaar zijn. Zo heeft een Nederlands radiostation sinds gisteren een probleem opgelost dat ook ons, Vlamingen, al generaties lang bezighield.

Nee, de Nederlanders reikten geen oplossing aan voor mineure kwesties zoals daar zijn: uit elkaar vallende regeringen, onwil om het klimaatprobleem aan te pakken of steeds verder uitwaaierende racistische praat. Onze buren losten niets minder dan een first world problem op. 

Ook wij Vlamingen hadden namelijk nog steeds geen lief klinkend, zacht en warm alternatief om het vrouwelijk geslachtsdeel aan te duiden. En dat is niet alleen jammer; het is ook ronduit discriminerend. Want terwijl mannen leukweg een piemel hebben – een woord dat je moeiteloos vijftig keer na elkaar kunt uitspreken zonder één keer adem te moeten halen, zo leuk klinkt het – moeten vrouwen het stellen met het wetenschappelijke en koud klinkende woord vagina. Niets minder dan een schande, vond ook het kenniscentrum Rutgers voor seksualiteit, zeker omdat een vagina helemaal niets kouds in zich draagt, en het lanceerde mee de oproep aan alle Nederlanders om enige creativiteit tentoon te spreiden en een mooi, lief en warm woord te bedenken. 

Met vlammend resultaat. Want gisteren werd met veel trots bekend gemaakt dat “poenie” het gehaald had. 

Poenie. 

Ik las het woord met verbazing, sprak het luidop uit, articuleerde het zoals het hoorde, probeerde het nog eens opnieuw. En begon toen heel hard te lachen. Daar is het dan, het warme lieve koosnaampje dat onze eigenliefde moet opkrikken en ons van alle discriminatie moet bevrijden. Vanaf nu hebben alle vrouwen een poenie. Vanaf nu leren we onze dochters van zeven dat vieze mannen van hun poenie moeten blijven, dat poeniescheppen iets is voor gretige handen en dat poeniekampen alleen toegelaten zijn wanneer ook dieren op vier poten eraan meedoen.

Naar het schijnt is Poenie trouwens een gemeente in Roemenië. Lieve lotgenoten: Jouw poenie telt 3084 inwoners. Het zijn er in werkelijkheid een pak meer volgens biologen, maar wat onze dochters betreft hopen we op een pak minder. 

Om het allemaal net iets bevattelijker te maken, componeerden onze creatieve noorderburen er zelfs een liedje bij, dat even hoogstaand als instructief klinkt:

“Ik heb een piemel, kijk wat ie springt,

het lijkt alsof die alle dagen heel hard swingt.

Ik heb een poenie, en dat is fijn,

in alle maten, kleuren en van groot tot klein.”

Misschien moeten we die buren van ons toch de toegang tot Frankrijk ontzeggen in de zomer, sluiten we onze snelwegen enkele maanden best tijdelijk af. Ik wil ze niet tegenkomen, al die schreeuwende poenies wanneer ik een stokbrood bestel. Ik wil geen poenies in mijn buurt op vakantie.

Wat een kut-idee, excuseer, poenie-idee hadden die Hollanders toch weer. 

Fuck the poenie, zou ik zeggen. Of is dat net de bedoeling?

Nog geen reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.