Blog

A small one

Macho-mannen. Ik heb met hen te doen. Terwijl ze de stoere uitspraken over hun seksuele uitspattingen aan elkaar rijgen en zich uitsloven om hun fysieke overmacht tegenover het andere geslacht te bewijzen, huist in dat kleine hartje van hen zoveel onzekerheid en twijfel. Zo zou een van de meest ingetikte zoektermen op Google ‘small penis’ zijn. Een noodkreet verpakt in twee woorden. En daar blijft het niet bij. Want een constatatie van een probleem is er nog geen oplossing voor. Daarom scoort de elliptische vraag ‘how to bigger penis’ bijna even hoog op de ranking. Alleen instructies voor het maken van een omelet genereren evenveel aandacht.
Ik stel me voor hoe machtige zakenmannen na een meeting waarin ze gewichtig deden op het toilet gaan zitten, hoe ze dat treurige knobbeltje even in de hand houden en dan stilletjes huilen. Ze diepen hun smartphone op uit hun broekzak, een toestel dat warempel enkele centimeters langer is dan het vermeende bewijs van hun mannelijkheid, vragen raad aan Mister Google, en wachten geduldig op het antwoord. Om vervolgens teleurgesteld naar het scherm te staren. Want wondermiddelen bestaan niet. Wel enkele marteltoestellen waar geen mens naar kan kijken zonder in een lachbui uit te barsten. Een ‘small penis’ werd hen van natuurwege toebedeeld. Ze moeten er mee leven.
Volgens de Amerikaanse journalist Seth Stephens-Davidowitz verraadt ons internetgedrag veel over wat in ons omgaat. In zijn boek ‘Everybody lies’ beweert hij dat de eerlijkheid die big data bloot leggen stuitend is. We tonen constant wie we zijn. Trouwens, over bloot gesproken: de onbetwiste winnaar als zoekterm op Google blijft ‘porn’. Sites met filmpjes waarin mannen als bulldozers over hun medespeelsters razen met een penis in de maat extra extra large worden vooral in de avondlijke uren druk bezocht. In hoofdzaak door – alweer – mannen. Diezelfde meelijwekkende schepsels die al met zoveel onzekerheid kampen. Wanneer ze even later in bed gaan liggen naast hun eega, die ongetwijfeld over gigantische penissen droomt, treuren ze nog harder om dat nietige aanhangsel. Ze nemen het opnieuw even in de hand, meten het nog eens op, en vallen ontgoocheld in slaap.
Die macho-mannen toch. Ik zou hen allemaal willen troosten. Een small kiss op hun small face. En dan zou ik hen zeggen dat size echt wel matters. De size van hun hart.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest
Nog geen reacties

Geef een reactie